Header Ads

რატომ არ უნდა შეინახოთ მაცივარში კვერცხი, ეს ყველამ უნდა იცოდეს -www.saintereso.tk



უმეტეს ევროპულ ქვეყნებში კვერცხი პირდაპირ კონტეინერში ინახება, ოთახის ტემპერატურაზე ან თუნდაც, სამზარეულოს მაგიდაზე.



რატომ არის ასე? ევროპელი ექიმები აცხადებენ, რომ ტემპერატურის მკვეთრი ცვლილებების შედეგად, როდესაც კვერცხი განიცდის ადაპტაციას მაცივრიდან ოთახის ტემპერატურაზე გადასვლისას, იგი კარგავს ნაჭუჭის სიმყარეს და ნადგურდება მისი ძირითადი თვისებები, კერძოდ, მალევე ხდება კვერცხის შიდა გულში მავნე ბაქტერიების შესვლა, ეს კი იმის გამო ხდება, რომ კვერცხის ჭუვი ფაქტიურად ნახევრად გამტარი ხდება.

კვერცხის შენახვის იდეალური ტემპერატურა 19-დან 21 გრადუსამდეა.

რატომ ვინახავთ კვერცხს მაცივარში? მიზეზი - მასობრივი კულტურაა. კულტურის მიხედვით ვიცით რომ ეს სწორი საქციელია, რადგან სამრეწველო საკვები ასობით კილომეტრის დაშორებით აღმოცენდება და მაღაზიებში მას მაცივრებში ინახავენ, ჩვენც მიგვაჩნია, რომ იგი აუცილებალდ მაცივარში უნდა ინახებოდეს.

კვერცხის ოთახის ტემპერატურაზე შენახვა შეიძლება 7-10 დღის განმავლობაში, ხოლო მაცივარში შენახვა 30-45 დღემდე.

ანუ ოთახის ტემპერატურაზე ერთი დღის განმავლობაში შენახული კვერცხი უდრის მაცივარში შენახული კვერცხის ერთ კვირას.

ალბათ გესმით არა? კვერცხს, რომელსაც მაღაზიაში ვყიდულობთ შესაძლოა, სამ კვირაზე მეტი ხნისაც იყოს. მაგრამ ამის შესახებ ჩვენ შესაძლოა არაფერი ვიცოდეთ თუ კონკრეტულად იმ მაღაზიაში არ ვმუშაობთ სადაც ეს პროდუქცია იყიდება.

მაგრამ თუ თქვენ გსურთ, რომ ისარგებლოთ ჯანსაღი კვერცხით და თავი დაიცვათ მავნე ბაქტერიებისაგან შეინახეთ ის სამზარეულოში მაგიდაზე. შეიძინეთ მხოლოდ სუფთა პროდუქტი!



და ბოლოს რაც ყველასთვის ცნობილია, არ მიირთვათ უმი კვერცხი და არ მიირთვათ კვერცხი რომლის ვადაც არ იცით, ამით თავიდან აიცილებთ სხვადასხვა დაავადებებს და ინტოქსიკაციებს.
Автор изображений для темы: Jason Morrow. Технологии Blogger.